За Клубот

Името на спортскиот бренд Вардар игра многу важна улога во текот на последните 30 години и во куглањето, иако е редок и малку застапен сорт во нашата држава.

После згаснувањето на Кугларскиот Клуб Вардар во 2007 година како неколкукратен шампион на Макеноднија и освојувач на меѓувародни одличија, група ентузијасти куглари одлучија да го оживеат името Вардар во овој спорт, создавајќи го Кугларскиот Клуб Вардар 2014 Скопје – 29.04.2014 е официјалниот роденден на овој клуб. Основачи се Димитар Димитровски, Дарко Димитровски, Драги Димитровски, Коста Ристевски и Дарко Димовски – сите докажани кугларски имиња

Сезоната 2014-2015 во Македонската Куглрска Лика (МКЛ) е првата за новосоздадениот клуб.

Во него членуваат многу докажани и познати имиња за кугларскиот свет како Димитар Димитровски, неколкукратен македонски шампион, репрезентативец и еден од најдобрите македонски куглари на сите времиња, Миле Димковски – екс репрезентативец, Бојан Влаќевски – актуелен репрезентативец и носител на сребрен медал од последното светско првентсво.

Вреди да се споменат и останатите членови и нивното огромно значење во првата сезона: Дарко Димовски, Влатко Стојановски, Коста Ристевски, Марјан Згонц, Дарко Димитровски, Дане Јакимовски и Младен Донковски

Тренер на екипата е многу квалитетната и позната личност во куглањето, некогашен репрезентативен тренер, Драги Димитровски.

Сите овие луѓе како целина, ветуваа многу успешни денови во изнина за Кугларскиот Клуб Вардар 2014 – Скопје.

играчи

Ime Prezime

Ime Prezime

Ime Prezime

Ime Prezime

Ime Prezime

Ime Prezime

Ime Prezime

Ime Prezime

Ime Prezime

Ime Prezime

Галерија

јуниори

Ime Prezime

Ime Prezime

Ime Prezime

Новости

контакт

Доколку имате било какво прашање или некакво барање пополнете го формуларот со вашите лични податоци, емаил адреса и пораката која сакате да ни ја испратите.

Исто така може да не добиете и на следниве броеви:

  • 078/123-456 – Лице за контакт
  • 077/223-305 – Лице за контакт

 

Нашето седиште наоѓа на ул. Трајко Пупулиев бр.22
  •